Praktische zaken

 

De Mindfulness training betreft een groepstraining van 7 tot 12 personen. De training is vooral geschikt voor het verminderen van stress-gerelateerde klachten, maar kan ook gevolgd worden voor het verhogen van de kwaliteit van leven. De trainer is dr. Ivan Nyklicek, die gecertificeerd (VMBN cat. 1 en VVM) mindfulness trainer is en sinds 2005 de trainingen in Tilburg geeft. Meer informatie over de trainer is hier te vinden.

De training behelst 8 wekelijkse avonden van twee-en-half uur (normaal van 19.30-22.00). Als deelnemer krijg je ook "huiswerk", thuis wordt ook volop geoefend, minimaal 35 minuten per dag! Thuis oefenen is namelijk belangrijk voor het losweken van vaak jarenlang opgebouwde automatische patronen zodat een goed effect van de training en een echte innerlijke verandering kan plaatsvinden.

UNIEK: bij ons is de Mindfulness training inclusief gratis maandelijkse opfrisavonden voor wie wil! (zie Tarieven). Dit vergemakkelijkt het bijhouden van een mindfulle manier van leven.  

De trainingen worden gegeven in de Tilburgse wijk Korvel, vlakbij zowel het centrum als afrit 11 van de A58: doorgaans in het wijkcentrum De Nieuwe Stede in de Capucijnenstraat 156. 

vierhoek-oranje  

Data van trainingen in 2019, waarvoor ingeschreven kan worden (voor Tarieven, zie hier):

- Mei - Juni training zit VOL, er kan niet meer voor ingeschreven worden (8 avonden, op de woensdagen (behalve da laatste) van 19:30-22:00 vanaf 8 mei: 8, 15, 22, 29 mei; 5, 12, 19, en 24 juni.

- September - November training: woensdagavonden van 19:30-22:00 vanaf 18 september: 18, 25 sep; 2, 9, 23, 30 okt; 6, 13 nov.

- November - Januari training: woensdagavonden van 19:30-22:00 vanaf 20 november: 20, 27 nov; 4, 11, 18 dec; 8, 15 en 22 jan.

Zoals boven vermeld is dit inclusief de mogelijkheid om aan de gratis opfrisbijeenkomsten deel te nemen, zie hieronder voor meer details.

Meer inhoudelijke informatie over de trainingen vind je hier en meer mindfulness achtergrond vind je hier. En als je graag nog meer informatie wilt, neem gerust contact met ons door hier te klikken.

Als je je wilt inschrijven voor een training, klik hier


vierhoek-oranje

Voorlichting mindfulness training

Op de Universiteit van Tilburg is in 2010 een voorlichtingsbijeenkomst over stress, mindfulness en de training opgenomen. Klik hier om die te bekijken (er zit ook een mindfulness oefening in). Tip: voor een beter zicht op de spreker, klik op zowel de bovenste als de onderste van de meest rechtse ikoontjes. Let niet op de informatie aan het einde van de video betreffende inschrijving; zie daarvoor uitsluitend deze website.

 

vierhoek-oranje

Opfrisavonden in 2018-2019

Vanaf september 2014 bieden wij ook maandelijkse gratis opfrisavonden voor iedereen die de mindfulness training bij ons heeft gevolgd. Tijdens deze avonden wordt er volop geoefend met verschillende mindfulness oefeningen. Aan het einde wordt gedeeld over ervaringen met mindfulness en de daarmee verbonden zaken in het dagelijks leven, alsmede eventuele moeilijkheden daarbij. Op deze avonden, waarop je goed tot jezelf kunt komen, is een van de manieren die helpen om de mindfulness beoefening levend(ig) te houden en wordt sterk aangeraden aan degenen die de mindfulness training heeft gevolgd.

De bijeenkomsten vinden meestal plaats op de eerste donderdagavond van de maand van 19:30-ca. 21:30. Komende data  (onder voorbehoud, check de site steeds van te voren voor de zekerheid):  

4 jul; 5 sep; 3 okt; 7 nov; 12 dec (!)

Je kunt gewoon langskomen en meedoen.  

Ook bestaat de mogelijkheid, voor degenen die zich verder willen verdiepen in mindfulness, tot het volgen van onze mindfulness vervolgtraining.