De Mindfulness training betreft een groepstraining van 6 tot 10 personen. De training is vooral geschikt voor het verminderen van stress-gerelateerde klachten, maar kan zeker ook gevolgd worden voor het verhogen van de kwaliteit van leven. De trainer is dr. Ivan Nyklicek, gecertificeerd (VMBN cat. 1 en VVM) mindfulness trainer is en al sinds 2005 de trainingen in Tilburg geeft! Meer informatie over de trainer is hier te vinden.

De training behelst 8 wekelijkse avonden van maximaal twee-en-half uur (van 19.30-22.00). Als deelnemer krijg je ook "huiswerk", thuis wordt ook volop geoefend, liefst dagelijks minimaal 35 minuten! Thuis oefenen is namelijk belangrijk voor het losweken van vaak jarenlang opgebouwde automatische patronen zodat een goed effect van de training en een echte innerlijke verandering kan plaatsvinden.

UNIEK: bij ons is de Mindfulness training inclusief gratis maandelijkse opfrisbijeenkomsten voor wie wil! (zie Tarieven). Dit vergemakkelijkt het bijhouden van een mindfulle manier van leven.  

Locatie: De trainingen worden fysiek gegeven op locatie in het centrum van Tilburg (Poststraat 7a).

 vierhoek-oranje  

Data van de komende mindfulness trainingen in 2024 waarvoor ingeschreven kan worden (voor Tarieven, zie hier):

- Mei -Juli 2024 training: woensdagavonden van 19:30-22:00 vanaf 8 mei: 8, 15, 22, 29 mei; 5, 12, 26 juni en 3 juli.

- September - November 2024 training: woensdagavonden van 19:30-22:00 vanaf 18 september: 18, 25 september; 2, 9, 16, 23 oktober, en 6 en 13 november.

Zoals boven vermeld is dit inclusief de mogelijkheid om aan de gratis opfrisbijeenkomsten deel te nemen, zie hieronder voor meer details.

Meer inhoudelijke informatie over de trainingen vind je hier en meer mindfulness achtergrond vind je hier. En als je graag nog meer informatie wilt, neem gerust contact met ons door hier te klikken.

Als je je wilt inschrijven voor een training, klik dan hier


vierhoek-oranje

Voorlichting mindfulness training

Op de Universiteit van Tilburg is in 2010 een uitgebreide voorlichtingsbijeenkomst over stress, mindfulness en de training opgenomen door de trainer. Klik hier om die te bekijken (er zit ook een mindfulness oefening in). Tip: voor een beter zicht op de spreker/trainer (inmiddels wel wat ouder geworden ;-), klik op zowel de bovenste als de onderste van de meest rechtse ikoontjes. Let niet op de informatie aan het einde van de video betreffende inschrijving; zie daarvoor uitsluitend deze website.

 

vierhoek-oranje

Opfrisbijeenkomsten en Mindfulness Dag

Al vanaf 2014 bieden wij ook maandelijkse gratis opfrisbijeenkomsten voor iedereen die de mindfulness training bij ons heeft gevolgd! Tijdens deze avonden wordt er geoefend met de verschillende mindfulness oefeningen. Aan het einde wordt gedeeld over ervaringen met mindfulness en de daarmee verbonden zaken in het dagelijks leven, alsmede eventuele moeilijkheden daarbij. Op deze bijeenkomsten, waarop je goed tot jezelf kunt komen, is een van de manieren die helpen om de mindfulness beoefening levend(ig) te houden. Met licht en droog weer gaan we vaak ook even naar buiten.

De tijden zijn doorgaans op een donderdagavond van 19:30 tot maximaal 21:00 in een ruimte op de Universiteit, tenzij anders aangegeven. De data van de komende bijeenkomsten zijn als volgt (onder voorbehoud):

14 dec; 11 jan; 1 feb; 7 maart; 4 apr; 2 mei; 6 jun; 4 jul

Daarnaast wordt er jaarlijks een Mindfulness Dag gehouden, voor degenen die de oefening eens willen verdiepen door een groot deel van de dag mindful door te brengen. Op die dag, van 10-16 uur, wordt er volop geoefend, in stilte (wel onder begeleiding van Ivan uiteraard), met de verschillende mindfulness oefeningen. Maximaal 12 personen. Kosten: 25 Euro (excl. lunch, zelf mee te nemen, ook die wordt in stilte genuttigd). In 2023 wordt die gehouden op zondag 1 oktober (bij voldoende belangstelling).

Stuur even een mailtje als je wil deelnemen aan een van bovenstaande activiteiten door je hier aan te melden of gewoon een e-mailtje te sturen.  

Ook bestaat bij voldoende belangstelling de mogelijkheid, voor degenen die zich verder willen verdiepen in mindfulness, tot het volgen van onze mindfulness vervolgtraining